Hoe kan ik een marktplaats site opzetten?

Geplaatst op 27-05-2022

Categorie: Computer en internet

Een marktplaats site kan worden opgezet met het PHP-script dat u kunt aanschaffen op de site van Vrolijk Internet Services. Het script bevat alle onderdelen die u nodig heeft voor het beginnen van een site waarop adverteerders advertenties kunnen plaatsen. Op uw website kan men een account aanmaken voor het plaatsen van advertenties. Er kan op deze advertenties worden gereageerd door bezoekers en ook is het mogelijk om te bieden. Ingelogde gebruikers hebben de mogelijkheid om advertenties op te slaan in hun favorieten.

Bovenop het script zijn er verschillende uitbreidingen verkrijgbaar. Wilt u een marktplaats voor auto’s beginnen, dan is er een uitbreiding bovenop het script te installeren die velden aanmaakt voor advertenties waarin auto’s worden aangeboden. Velden zoals de motorinhoud en het aantal cilinders. Ook voor een website waarop voornamelijk woningen worden aangeboden kunt u een dergelijke uitbreiding installeren bovenop het script. Velden zoals bouwjaar en aantal slaapkamers worden dan voor u aangemaakt.

En weer een andere uitbreiding geeft gebruikers de mogelijkheid om een beoordeling te plaatsen bij adverteerders. Daarbij kan een score worden toegekend aan de adverteerder en kan een toelichting worden geplaatst. De gemiddelde score van een adverteerder wordt bij zijn adverteerders weergegeven. Ook is er een uitbreiding waarmee de adverteerder een profielfoto en een “Over mij” tekst op zijn adverteerderspagina kan toevoegen. En er is een uitbreiding die een bieder op de hoogte stelt zodra zijn bod bij een advertentie wordt overboden.

Op verschillende manieren kunt u geld verdienen met het advertentie script. Zo kunt u bij de rubrieken van uw website prijzen instellen voor advertentieplaatsing. Ook kunt u verschillende topadvertentie opties bieden waarmee advertenties enige tijd bovenaan in overzichten op uw website zichtbaar zullen zijn. Omdat het script aan Mollie te koppelen is, kunt u adverteerders eenvoudig direct via uw site laten betalen. Opties waarvoor de adverteerder betaalt, zullen direct na de betaling geactiveerd worden.